Ticker

6/recent/ticker-posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin ilk bor karbür tesisini açtı

 Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başladı.


Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırım bedeli 80 milyon dolar olan Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi, ülkemizin bu alanda ilk, dünyanın sayılı kuruluşlarından biri olacak." dedi.

Dünya bor rezervlerinin yüzde 73'üne sahip olan Türkiye'de Eti Maden, geçen yıl 1 milyar 321 milyon dolarlık satış geliriyle rekor kırdı.

Türkiye'nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak ve savunma sanayisine güç katacak Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açıldı.

Tam kapasite ile çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste yılda 1000 ton bor karbür üretilecek. Elmas ve kübik borun ardından en sert üçüncü malzeme olan bor karbür, başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır.

"Kütahya Emet'te yeni bir bor karbür tesisi kuracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskişehir'de keşfettiğimiz 694 milyon tonluk nadir toprak elementi rezervimizi, yılda 1200 ton cevher işleyecek bir tesisle kazanca dönüştüreceğiz." söz konusu.

Erdoğan, "Hammaddeden başlayıp nihai ürüne uzanan bir sistemle ülkemizin tüm değerlerini seferber etmeye kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Sarsıntıların yarattığı huzursuzluk nedeniyle başka yerlere gidenler yavaş yavaş şehirlerine dönüyor. Millet olarak bu felaketin izlerini gönülden sileceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Bandırma Bor Karbür Fabrikası) Burada kazandığımız tecrübeyle Kütahya Emet'te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi kuracağız." ifadeleri kullandı.

Erdoğan, "Ülkemizi ulaşımıyla, ticaretiyle, üretimiyle doğal gaz üssü yapma yolunda hızla ilerliyoruz." dedi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar